Καταδικάστηκε για την κακοποίηση του σκύλου του στην Παλλήνη με πρόστιμο 5.000 ευρώ

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδικάστηκε στις 29 Μαρτίου ο άνδρας που συστηματικά κακοποιούσε τον σκύλο του αφού τον άφηνε κλεισμένο σ’ ένα ξύλινο κουτί χωρίς τροφή και νερό (για να αγριέψει) και παρατούσε το ζώο έτσι για ώρες και μέρες εντός και εκτός της επιχείρησης που εργάζεται στην Παλλήνη της Αττικής.

Η ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε είναι ενός έτους με αναστολή και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή, ενώ τώρα μετά και την καταδίκη αναμένεται να βεβαιωθεί σε βάρος του το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ, η επιβολή του οποίου δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα αφού υπάρχει η καταδίκη.
Η σύλληψη του άνδρα έγινε το βράδυ της 17ης Μαρτίου μετά από καταγγελία που καταθέσαν στο Α.Τ. Παλλήνης μέλη της εθελοντικής ομάδας «Angels - Ομάδα Αντιμετώπισης Κακοποίησης Σκύλων» τα οποία είχαν ενημερωθεί από αυτόπτες μάρτυρες για την κακοποίηση του ζώου και επί μέρες παρατηρούσαν ότι ο βασανισμός του μόλις έξι μηνών Ροτβάιλερ συνεχίζεται.

Ο Παναγιώτης Μήλας, ιδρυτής της ομάδας ήταν μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση μας εξήγησε ότι ο δράστης στο δικαστήριο έφερε μάρτυρες που ουσιαστικά επιβάρυναν τη θέση του. Μάλιστα ένας εξ αυτών ισχυρίστηκε ότι το σκυλί το «εκπαίδευε» και το έκλεινε στο κουτί χωρίς τροφή και νερό για να το μάθει να μπαίνει σε σπήλαια!

Με τα γελοία επιχειρήματα της υπεράσπισης έμειναν άναυδοι άπαντες, αλλά το σημαντικό ότι το δικαστήριο δεν πείστηκε και δεν παραπλανήθηκε.

Έτσι τώρα ανοίγει ο δρόμος για το «τσουχτερό» διοικητικό πρόστιμο που θα βεβαιώσει άμεσα το Αστυνομικό Τμήμα Παλλήνης καθώς ακόμα και ο αστυνομικός που κλήθηκε εκείνο το βράδυ να πάει στο συγκεκριμένο κατάστασημα κατέθεσε και στο δικαστήριο τι είδε και πως ακριβώς συμπεριφερόταν στο ζώο ο βασανιστής του για να αγριέψει.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget