Ο Στρατός Ξηράς βράβευσε τον στρατιωτικό σκύλο για τα 43 κουτάβια που γέννησε!

Στο πλαίσιο τελετής αποφοίτησης Σχολείου Εκπαίδευσης Στρατιωτικών Σκύλων, που πραγματοποιήθηκε στο Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο (Γ΄ ΚΝΟ), βραβεύθηκε για την προσφορά του στο Στρατό Ξηράς, ως πατρογονικός στρατιωτικός σκύλος, ένας θηλυκός Βελγικός Ποιμενικός (Mallinois) 8 ετών που γέννησε 43 κουτάβια.

Ο θηλυκός Βελγικός Ποιμενικός γέννησε μέσα σε 8 χρόνια 43 κουτάβια...

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού στην ανακοίνωση του επισημαίνει ότι «ο σκύλος γεννήθηκε το 2009 και εντάχθηκε στη δύναμη των στρατιωτικών σκύλων του Γ΄ ΚΝΟ, ως σκύλος αναπαραγωγής.

Η προσφορά του παραπάνω σκύλου στο Στρατό Ξηράς, ως πατρογονικού, είναι ιδιαίτερα σημαντική, αφού απέδωσε 43 επίλεκτους στρατιωτικούς σκύλους, με μεγάλο οικονομικό όφελος για την Υπηρεσία.

Πλέον θα συνεχίζει να εργάζεται ως σκύλος - φύλακας σε μονάδα.

Αφού ολοκλήρωσε την αναπαραγωγική ζωή, συνεκπαιδεύεται με το νέο συνοδό του, προκειμένου να συνεχίσει με νέα αποστολή ως φύλακας σε Μονάδα» καταλήγει η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Τι ορίζει η νομοθεσία για την εκτροφή σκύλων

To άρθρο 6 του νόμου 4039/2012 για την εκτροφή, αναπαραγωγή και εμπορία ζώων συντροφιά ορίζει τα εξής «4. Στις εγκαταστάσεις εκτροφής, αναπαραγωγής ή εμπορίας τους πρέπει να τηρούνται όλοι οι κανόνες ευζωίας, ασφάλειας και παροχής κατάλληλης κτηνιατρικής περίθαλψης.

Όταν εκτρέφονται περισσότεροι από δύο θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής ή σημειώνονται περισσότεροι από δύο τοκετοί ανά έτος σε θηλυκούς σκύλους εκτροφής, απαιτείται υποχρεωτικά η έκδοση άδειας αναπαραγωγής, εκτροφής και εμπορίας ζώων συντροφιάς.

Για κάθε θηλυκό ζώο αναπαραγωγής τηρούνται μητρώα. Θηλυκοί σκύλοι αναπαραγωγής δεν γονιμοποιούνται πριν από το δεύτερο οιστρικό κύκλο και σε καμία περίπτωση πριν από την παρέλευση εννέα μηνών από τον τελευταίο τοκετό. Επίσης απαγορεύεται η αναπαραγωγή μετά το 9ο έτος της ηλικίας του ζώου».

Πηγή: zoosos.gr
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget