Γιατί η γάτα μου χάνει πολύ τρίχωμα;

Οι γάτες έτσι κι αλλιώς «μαδάνε» πολύ. Κάποιες όμως «μαδάνε» περισσότερο από τις άλλες. Το πρόβλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εξαιρετικά ενοχλητικό και για εσάς και για τους γύρω σας.

Κύριες αιτίες για την απώλεια μαλλιών της γάτας

Εποχιακή φυσιολογική τριχόπτωση. Η τριχόπτωση στις γάτες μερικές φορές προκαλείται από τις εποχιακές αλλαγές. Όταν έρχεται άνοιξη και καλοκαίρι, οι γάτες ρίχνουν το παχύ τρίχωμά τους, για να προστατευτούν από τη ζέστη.

Η διατροφή τους περιέχει πολύ αλάτι. Το αλάτι είναι ένα «ταμπού» στη διατροφή της γάτας. Οι γάτες χρειάζονται πολύ λίγο αλάτι και έχουν φτωχή γεύση. Το πολύ αλάτι επιβαρύνει τα νεφρά τους και αφήνει το τρίχωμά τους στεγνό. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει το πρόβλημα της τριχόπτωσης.

Υποφέρουν από υποσιτισμό. Οι γάτες που τρέφονται καλά, έχουν μαλακό και λαμπερό τρίχωμα. Αν τα μαλλιά τους είναι ξηρά και θαμπά και σπάνε εύκολα ή πέφτουν, ίσως να υπάρχει πρόβλημα υποσιτισμού.

Οι γάτες με αδύναμη λειτουργία του γαστρεντερικού, μακρύ τρίχωμα και διατροφή χωρίς ποικιλία, μπορούν πολύ εύκολα να υποφέρουν από τριχόπτωση.

Έχουν αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα. Οι γάτες ηλικίας μικρότερης του ενός έτους και εκείνες που είναι μεγαλύτερες από οκτώ ετών έχουν σοβαρό πρόβλημα απώλειας μαλλιών, ενώ υπάρχει και κρούστα στις ρίζες τους.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget