Αλλεργίες και σκύλος

Η άνοιξη έχει ξεκινήσει... και μαζί με αυτή και οι εποχιακές αλλεργίες!

Δυστυχώς, οι άνθρωποι δεν είναι οι μόνοι που πρέπει να αντιμετωπίσουν τις αλλεργίες. Είναι γνωστό ότι πολλά σκυλιά θα έρθουν αντιμέτωπα με το πρόβλημα των αλλεργιών τουλάχιστον μία φορά την άνοιξη.

Οι αλλεργίες στους σκύλους, συνήθως προκαλούνται από τις ίδιες ωθήσεις που συμβαίνουν και στις ανθρώπινες αλλεργίες: το ανοσοποιητικό σύστημα έρχεται αντιμέτωπο με ένα είδος αλλεργιογόνου και στη συνέχεια, θα προκαλέσει στο σώμα μας, μια ταχεία φλεγμονώδη αντίδραση που θα οδηγήσει σε φτάρνισμα, ερυθρότητα, φαγούρα κλπ.

Αυτά τα αλλεργιογόνα συνήθως περιλαμβάνουν μούχλα, μύκητες, γύρη και ακάρεα σκόνης. Το καλό είναι ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αντιμετωπίσουμε τις εποχιακές αλλεργίες του σκύλου μας.

Συμπτώματα

Οι αλλεργίες στους σκύλους παρουσιάζουν συνήθως, ίδια συμπτώματα, με τη μορφή φλεγμονής ή ερεθισμό στο δέρμα, που αναφέρεται επίσης και ως αλλεργική δερματίτιδα.

Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε συνεχόμενη φαγούρα του δέρματος του σκύλου και η αντίδραση του σκύλου σας θα περιλαμβάνει: έντονο ξύσιμο και μπορεί να μασά ή να δαγκώνει ορισμένα μέρη του σώματός του.

Μπορεί επίσης, να τρίβετε στο χαλί, στα έπιπλα ή τους τοίχους. Δεδομένου ότι αυτή η ενοχλητική φαγούρα και το ξύσιμο θα συνεχίζεται, το δέρμα του σκύλου σας θα εμφανίσει φλεγμονή και πόνο κατά την αφή.

Ακόμη, μπορεί να παρατηρήσετε τριχόπτωση, κόκκινα σημεία, εφελκιδοποίηση (αποξηραμένες κρούστες) και ανοιχτές πληγές στο δέρμα του σκύλου σας.

Άλλα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν μόλυνση στα αυτιά, αναπνευστικά συμπτώματα όπως δακρύρροια, φτάρνισμα, ρινική καταρροή και ερυθρότητα.

Πώς να αντιμετωπίστε τις εποχιακές αλλεργίες

1. Για να παρέχετε στο σκυλί σας πλήρη και άμεση ανακούφιση από τον κνησμό, προσπαθήστε να απομακρύνετε τα αλλεργιογόνα που βρίσκονται στο τρίχωμα και το δέρμα του με τη βοήθεια του μπάνιου. Αγοράστε ένα σαμπουάν σκύλων ειδικά σχεδιασμένο για φλεγμονές ή ευαίσθητο δέρμα.

2. Για να μειώσετε ένα σημαντικό μέρος των αλλεργιογόνων που ο σκύλος σας μεταφέρει και υπάρχει κίνδυνος να εξαπλώσει σε όλο το σπίτι σας, πρέπει να να πλένετε σχολαστικά τα πέλματά του κάθε φορά που έρχεται μέσα στο σπίτι.


3. Δοκιμάστε να διατηρήσετε καθαρά και να απολυμαίνεται τα σημεία στο σπίτι σας, όπου ο σκύλος σας ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο του. Κάνετε τακτικό καθαρισμό και σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και χρησιμοποιήστε μη-τοξικά καθαριστικά σπιτιού.

4. Δεδομένου ότι οι αλλεργίες είναι βασικά, μια αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, είναι ζωτικής σημασίας για σας, να κρατήσετε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος του σκύλου σας στα βέλτιστα επίπεδα.

Για να το επιτύχετε αυτό και να αποφύγετε τον άσκοπο εμβολιασμό και τα φάρμακα, βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας έχει μια καλή, ισορροπημένη, με κατάλληλα είδη διατροφή, απαλλαγμένη από περιττά συντηρητικά και ζωικά υποπροϊόντα.

5. Αν ο σκύλος σας είναι πολύ ευαίσθητος σε εποχιακές αλλεργίες, εμπλουτίστε τη διατροφή του με σιτηρά και αποφύγετε τρόφιμα πλούσια σε υδατάνθρακες που μπορεί να προκαλέσουν και να επιδεινώσουν τις φλεγμονές.


6. Για ήπιες αλλεργικές αντιδράσεις και ήπιο κνησμό, ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας συστήσει μια κρέμα ή αλοιφή που θα βοηθήσει, θα καταπραΰνει και θα ανακουφίσει το σκύλο σας.

Οι ίδιοι τρόποι με τους οποίους αντιμετωπίζετε εσείς τι δικές σας αλλεργίες μπορούν να βοηθήσουν και το σκύλο σας.

Βεβαιωθείτε ότι τα φίλτρα του κλιματιστικού τα καθαρίζετε/αλλάζετε κάθε μήνα, αποφύγετε περιπάτους σε πάρκα με δέντρα (ελιές, πεύκα, κ.α) και λουλούδια που μπορεί να σας δημιουργήσουν αλλεργίες και τέλος, διατηρήστε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget