Μπουλ Τερριέ

Ράτσα:  Bull Terrier - Μπουλ Τερριέ
Μέγεθος:  Μεσαίο (14-23 Kg)
Ενέργεια:  Μέτρια ενεργητικό
Άσκηση:  Μέτρια
Παιχνίδι:  Σχετικά παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Σχετικά τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά:  Επιφυλακτικό, ντροπαλό
Φιλικό προς ζώα:  Φιλικό
Φιλικό προς ξένους:  Φιλικό
Εκπαίδευση:  Σχετικά εύκολο να εκπαιδευτεί
Φύλαξη:  Ανεπτυγμένη ικανότητα φύλακα
Προστασία:  Πολύ προστατευτικό
Φροντίδα:  Χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:  Μερική ανοχή στη ζέστη

Γενικά Στοιχεία

Είναι θαρραλέο, έξυπνο και φιλικό. Έχει τεράστια δύναμη και πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή ενέργεια το μυαλό και το σώμα του. Τα ισχυρά σαγόνια του μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή εάν δαγκώσουν.

Το μπουλ τεριέ, όταν εκπαιδεύεται κατάλληλα, είναι πολύ φιλικό και με πολύ καλή συμπεριφορά. Γνωστό για την αίσθηση του χιούμορ του, είναι ένα κοινωνικό σκυλί με κυρίαρχη φύση, που χρειάζεται το σταθερό χειρισμό από τον ιδιοκτήτη του. Είναι επίμονος και ισχυρός μαχητής, με έντονες φυσικές τάσεις κυνηγιού μικρότερων ζώων, όπως οι γάτες.

Είναι πολύ καλός σύντροφος για τα παιδιά και επίσης είναι υπερπροστατευτικό για τα παιδιά που έχει αναλάβει την φύλαξη. Γίνεται καλός σκύλος προστασίας αν και δεν γαβγίζει συχνά.

Φροντίδα & Υγεία

Όπως σε όλους τους σκύλους έτσι και τα Μπούλ Τεριέ αντιμετωπίζουν κάποια κληρονομικά προβλήματα.

Τα πιο κοινά είναι:

Ηεπιγονατίδια εξάρθρωση.

Αλλεργίες του δέρματος : η φυλή είναι ευαίσθητη σε αλλεργίες του δέρματος.

Ακροδερματίτιδα : η πάθηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα την απώλεια του τριχώματος και την μη επανεμφάνισή του.

Ψυχαναγκαστική Διαταραχή : Συνήθεις συμπτώματα είναι το κυνήγι της ουράς, το μάσημα, το γρατζούνισμα και γενικά η διαρκής ανησυχία. Αντιμετωπίζεται με τη χορήγηση φαρμάκων.

Κώφωση : Τα λευκά Bull Terrier είναι επιρρεπής στην κώφωση και είτε γεννιούνται κωφά είτε έχουν μια γρήγορη απώλεια ακοής (τις περισσότερες φορές πλήρης) αμέσως μετά την γέννησή τους.

Ιστορία

Το Μπουλ Τεριέ έχει αναπαραχθεί από την διασταύρωση Μπουλντόγκ με Τεριέ για να δημιουργηθεί «ο μονομάχος των σκυλιών». Η νέα ράτσα χρησιμοποιήθηκε αρχικά για να παλέψει με ταύρο και κατόπιν για κυνομαχίες. Το 1835, αυτές οι πρακτικές τέθηκαν εκτός νόμου. Η μορφή του Μπουλ Τεριέ βελτιώθηκε στο δεύτερο μισό του δέκατου ένατου αιώνα και μια λευκή ποικιλία αναπαράχθηκε επιλεκτικά, δημιουργώντας τη σύγχρονη ράτσα.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget