Απαγόρευση χρήσης και πώλησης επικίνδυνων κολάρων για σκύλους!

Παρακαλούμε πολύ για την άμεση εφαρμογή του Νόμου, την απαγόρευση χρησιμοποίησής τους τόσο από ιδιώτες - ιδιοκτήτες σκύλων - όσο και από επαγγελματίες εκπαιδευτές, την άμεση απαγόρευση πώλησής τους και την άμεση απόσυρση των διαθέσιμων εμπορευμάτων από τα καταστήματα πώλησης!

Τέλος, σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο, την απαγόρευση εισόδου τους στην χώρα μας, μέσω του συστήματος ICS (Import Control System) που εφαρμόζεται υποχρεωτικά σε όλα τα ευρωπαϊκά τελωνεία από τον Ιούλιο του 2011 για την αποτροπή είσοδου στην χώρα μας τέτοιων προϊόντων!

“Κανένα κατοικίδιο ζώο δεν θα πρέπει να εκπαιδεύεται με τέτοιο τρόπο που να είναι επιζήμιος για την υγεία και την ευημερία του, ειδικά με τον καταναγκασμό του ώστε να υπερβεί τις φυσικές ικανότητες ή τη δύναμή του ή με την υιοθέτηση τεχνητών βοηθημάτων που προκαλούν τραυματισμό ή περιττό πόνο, ταλαιπωρία ή αγωνία”.

Η χρήση λοιπόν τεχνητών μέσων που προκαλούν περιττό πόνο και τραυματισμό είναι απαγορευτική. 

Ειδικότερα, στην κατηγορία αυτή ανήκουν οι λεγόμενοι πνίχτες (Choke chains ή choke chain collars ή slip collar ή check chain), οι αγκαθωτοί πνίχτες (prong collars ή force collars), οι πνίχτες από ύφασμα (martingale collars), τα κολάρα για τη διακοπή του γαβγίσματος (anti-bark collars ή Control collars) και τα ηλεκτρονικά κολάρα (Shock collars ή electronic collars ή e-collars ή remote training collars ή hunting collars) 

- Ακολουθεί παράρτημα με φωτογραφίες.


1) Choke chain collars

(Σφίγγει τον λαιμό του σκύλου, προκαλώντας προβλήματα στην τραχεία, καθώς και στους σπονδύλους και νεύρα του αυχένα).


2) Prong collars

(Σφίγγει τον λαιμό του σκύλου, προκαλώντας προβλήματα στην τραχεία, καθώς και στους σπονδύλους και νεύρα του αυχένα).


3) Martingale collars

(Σφίγγει τον λαιμό του σκύλου, προκαλώντας προβλήματα στην τραχεία, καθώς και στους σπονδύλους και νεύρα του αυχένα).

4) Anti-bark collars

(Περιλαίμιο για την διακοπή γαβγίσματος - κάθε φορά που ο σκύλος γαβγίζει, ψεκάζει σιτρονέλα ή άλλο χημικό συστατικό στην μύτη του, προκαλώντας εκνευρισμό).

5) Shockcollars

(Αυτό το κολάρο κάνει ηλεκτροσόκ στον σκύλο, και χρησιμοποιείται κυρίως από ανίδεους ιδιοκτήτες σκύλων για την διακοπή του γαβγίσματος, ωστόσο η "σωστή" χρήση του είναι ο έλεγχος του σκύλου μέσω τηλεχειριστηρίου - από απόσταση.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που παρουσιάζονται εκτεταμένες βλάβες (κάψιμο του δέρματος) στο σημείο επαφής, και δεν υπάρχει καμία επίσημη μελέτη για την βλάβη που πιθανών να προκαλεί στο νευρικό σύστημα του σκύλου ή σε ζωτικά όργανά του).
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget