Πίνσερ

Ράτσα:  Pinscher - Πίνσερ
Μέγεθος:  Πολύ μικρό (7 Kg)
Ενέργεια:  Πολύ ενεργητικό
Άσκηση:  Μέτρια
Παιχνίδι:  Πολύ παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Σχετικά τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά:  Επιφυλακτικό, ντροπαλό
Φιλικό προς ζώα:  Επιφυλακτικό, ντροπαλό
Φιλικό προς ξένους:  Επιφυλακτικό, ντροπαλό
Εκπαίδευση:  Δεκτικό στην εκπαίδευση
Φύλαξη:  Ανεπτυγμένη ικανότητα φύλακα
Προστασία:  Όχι ιδιαίτερα προστατευτικό
Φροντίδα:  Χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:  Μερική ανοχή στη ζέστη


Γενικά Στοιχεία

Είναι σκύλος συντροφιάς, θα μπορούσε να γίνει καλός φύλακας αλλά δεν έχει το κατάλληλο μέγεθος, είναι ατρόμητο, πιστό, κοινωνικό, αγαπάει την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά που προτιμά να παίζει μαζί τους. Εκπαιδεύεται εύκολα και θέλει να είναι με συντροφιά. Είναι ευπροσάρμοστο και το παιχνίδι μέσα στο σπίτι είναι αρκετό για να εκτονωθεί. Προσαρμόζεται εύκολα στους ρυθμούς της ζωής στην πόλη και κοιμάται εντός σπιτιού.

Το Πίντσερ είναι έναν σκύλος που μοιάζει με μικρότερη εκδοχή του Ντόμπερμαν. Οι δύο ράτσες όμως δεν συνδέονται μεταξύ τους και το Μίνι Πίντσερ προηπύρχε του Ντόμπερμαν. Είναι μικρά μυώδης σκυλιά με τετραγωνισμένες αναλογίες. Έχουν στενό κεφάλι και η μουσούδα τους προεξέχει.

Φροντίδα & Υγεία


Το Μίνι Πίντσερ θεωρείται σε γενικές γραμμές πολύ υγιής ράτσα. Πιθανόν να εμφανίσει μετακίνηση της επιγονατίδας (Luxating patella), προβλήματα με τους δίσκους του σπονδύλου.

Έχει ανάγκη λίγης τροφής και άσκησης.

Ιστορία

Είναι μια ράτσα που υπάρχει εδώ και πολλούς αιώνες στη Γερμανία και τη χρησιμοποιούσαν για να φυλάνε τα αγροκτήματα, ειδικά τις αγροικίες, και στο κυνήγι των αρουραίων. Η Μινιατούρα Πίντσερ ξεκίνησε όταν σε γέννες Πίντσερ υπήρχαν και μικρότερα σε μέγεθος σκυλιά τα οποία ενώ οι εκτροφείς νόμιζαν ότι δεν είχαν ελπίδες να επιζήσουν, τελικά τα κατάφεραν και διαπιστώθηκε ήταν πολύ ζωηρά. Σταδιακά με επιλεκτικές διασταυρώσεις και αναπαραγωγές έγινε αυτόνομη ράτσα και πολύ δημοφιλής.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget