Ελληνικός Ιχνηλάτης

Ράτσα:  Greek Harehound - Ελληνικός Ιχνηλάτης
Μέγεθος:  Μεσαίο (14-23 Kg)
Ενέργεια:  Πολύ ενεργητικό
Άσκηση:  Έντονη
Παιχνίδι:  Σχετικά παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Σχετικά τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά:  Γενικά όχι επιθετικό
Φιλικό προς ζώα:  Γενικά όχι επιθετικό
Φιλικό προς ξένους:  Γενικά όχι επιθετικό
Εκπαίδευση:  Δεκτικό στην εκπαίδευση
Φύλαξη:  Μέτρια ικανότητα φύλακα
Προστασία:  Όχι ιδιαίτερα προστατευτικό
Φροντίδα:  Χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:  Μερική ανοχή στη ζέστη

Γενικά Στοιχεία

Ο ελληνικός ιχνηλάτης αποτελεί ένα πραγματικό διαμάντι και καμάρι της ελληνικής παράδοσης και ιστορίας που πρέπει όλοι μας να το διαδώσουμε και να το προστατεύσουμε σαν κόρη οφθαλμού.

Ένα σκυλί πραγματικά ακούραστο, έξυπνο και αποδοτικό και σαν κυνηγόσκυλο και σαν φύλακας και σαν ζώο συντροφιάς.

Το να το βλέπεις να τρέχει και να σταματά απότομα για να σου δείξει το θήραμα είναι πραγματικά υπέροχο! ένα σκυλί της ελληνικής παράδοσης και γης εναρμονισμένο με τον τόπο και τους ανθρώπου , που ζητάει ελάχιστα και δίνει τα μέγιστα χωρίς ποτέ να θυμώσει ή να φύγει από τον άνθρωπο που το ταίζει. Φερθείτε του με σεβασμό σε αυτό το διαμάντι της ελληνικής κυνηγητικής παράδοσης

Ένα πραγματικά όμορφο σκυλί με τα μακριά του αυτιά και το μαύρο παλτό στη ράχη του, με τα έξυπνα μάτια του που "αλωνίζουν" το μέρος της θήρας του και την ουρά του που δεν σταματάει λεπτό να κουνιέται.

Εξαιρετικά αφοσιωμένος, ο Ελληνικός Ιχνηλάτης, έχει ιδιαίτερα προσόντα, είναι πολύ ευγενικός στους τρόπους του, φιλικός και στοργικός. Πληγώνεται όταν παραμελείται και μπορεί να γίνει επιθετικός. Αγροτόσκυλο, με γερό και ελαφρύ σκελετό, είναι πολύ γρήγορος στο τρέξιμό του και πολύ αποδοτικός στην κυνηγετική συνήθως εργασία του. Το σώμα του είναι δυνατό και μυώδες, αλλά ποτέ δεν υπερβαίνει τα κιλά του λόγω της υπερκινητικότητάς και της επιμονής του.

Έχει την ικανότητα να ασκεί μοναχικό αλλά και αγελαίο κυνήγι κι ενώ δεν προκαλεί καβγάδες, στις αψιμαχίες είναι φοβερός μαχητής.

Φροντίδα &Υγεία

Έχει φοβερή ανθεκτικότητα και αντοχή και σπανίως επισκέπτεται τον κτηνίατρο με προβλήματα υγείας. Αφοσιωμένος φίλος, ακούραστος εργάτης, αεικίνητος, βρίσκεται διαρκώς σε αναζήτηση και μπορεί να κυνηγά όλη μέρα με μικρή ποσότητα τροφής, χωρίς να επηρεάζεται η απόδοσή του.
Ιστορία

Ο Εθνικός μας κυνηγός. Αρχέγονος σκύλος που με τα δυνατά κυνηγετικά χαρακτηριστικά του και με τον ισχυρό χαρακτήρα του, έφτασε στις μέρες μας από τους προγόνους μας.


Όπως μας εξιστορεί ο Ξενοφώντας στο έργο του «Κυνηγετικός», ο Ελληνικός Ιχνηλάτης κατάγεται από τους καταδιωκτικούς σκύλους της Αρχαίας Ελλάδας, όπως αναπαρίσταται σε τοιχογραφίες των Ανακτόρων της Τίρυνθας, που έγιναν πριν από 3.500 χρόνια.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget