Σπρίνγκερ Σπάνιελ

Ράτσα:  English Springer Spaniel - Σπρίνγκερ Σπάνιελ
Μέγεθος:  Μεσαίο (14-23 Kg)
Ενέργεια:  Πολύ ενεργητικό
Άσκηση:  Έντονη
Παιχνίδι:  Πολύ παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Πολύ τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά:  Φιλικό
Φιλικό προς ζώα:  Φιλικό
Φιλικό προς ξένους:  Φιλικό
Εκπαίδευση:  Δεκτικό στην εκπαίδευση
Φύλαξη:  Ανεπτυγμένη ικανότητα φύλακα
Προστασία:  Όχι ιδιαίτερα προστατευτικό
Φροντίδα:  Απαιτεί εκτεταμένη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:  Μερική ανοχή στη ζέστη

Γενικά Στοιχεία

Είναι ένα σκυλί που είναι φιλικό με τους ανθρώπους και ιδιαίτερα με τα παιδιά, ειδικά όταν τα συνηθίσει. Γίνεται εύκολα μέλος της οικογένειας, τα πάει καλά με τα άλλα ζώα, ειδικά αν μεγαλώσουν μαζί, αλλά καλό είναι να μην υπάρχουν πουλιά στο σπίτι, επειδή είναι από τη φύση του κυνηγόσκυλο. Είναι σκύλος δραστήριος, γεμάτος ενέργεια και γι’ αυτό χρειάζεται αρκετή άσκηση. Κοιμάται εκτός σπιτιού, έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής, είναι συνεργάσιμος και γι’ αυτό εκπαιδεύεται εύκολα. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα.

Γεννημένος αθλητής. Ένας από τους πιο πολυτάλαντους σκύλους της οικογένειας των Σπάνιελ, το Αγγλικό Σπρίνγκερ παίρνει διαγωγή κοσμιωτάτη τόσο στους κυνηγότοπους όσο και στη ζωή της πόλης.


Μία από τις πολλές ράτσες σπάνιελ, το Αγγλικό Σπρίνγκερ είναι ένας κυνηγετικός σκύλος στενά συνδεδεμένος με τις Βρετανικές Νήσους και παρά το ότι θεωρείται «αγγλικής κατασκευής», οι περισσότεροι κυνολόγοι συμφωνούν πως τα σπάνιελ κατάγονται από την Ισπανία, όπως και τα Γαλλικά Επανιέλ. Απόγονος του αρχαίου Φηλντ Σπάνιελ που τώρα εξαφανίζεται, το Εγγλέζικο Σπρίνγκερ υπάρχει από αιώνες στην Αγγλία και χρειάστηκαν πάρα πολλά χρόνια επιλεκτικών ζευγαρωμάτων για να σταθεροποιηθεί ο τύπος που αναγνωρίζεται στις μέρες μας ως Αγγλικό Σπρίνγκερ Σπάνιελ.

Φροντίδα & Υγεία

Κύριες γενετικές ασθένειες από τις οποίες πάσχει η φυλή είναι η προοδευτική ατροφία του αμφιβληστροειδούς, η δυσπλασία αμφιβληστροειδούς, η δυσπλασία των ισχίων και η επιθετική ιδιοσυγκρασία, που κάποιες φορές λανθασμένα αναφέρεται ως «σύνδρομο λύσσας». Για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες το σκυλί σας να εμφανίσει κάποια κληρονομική πάθηση, ζητήστε από τον εκτροφέα να σας δείξει τις εξετάσεις απαλλαγής και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, απευθυνθείτε σε άλλον εκτροφέα.

Ιστορία

Το Αγγλικό Σπρίνγκερ Σπάνιελ βρίσκεται πάρα πολλούς αιώνες στην Αγγλία και θεωρείται ο πρόγονος των περισσότερων Σπάνιελ, εκτός του Κλάμπερ. Στην αρχή χρησιμοποιήθηκε για το κυνήγι με δίχτυ μαζί με γεράκια ενώ σήμερα, σαν κυνηγόσκυλο είναι ικανό να βγάζει από τη φωλιά το ζώο και ακόμη, να φέρνει το θήραμα στον κυνηγό. Επίσης είναι πολύ αγαπητός και σαν σκύλος συντροφιάς και λαμβάνει μέρος σε επιδείξεις σκύλων.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget