Κανίς

Ράτσα:  Caniche - Poodle - Κανίς
Μέγεθος:  Μεσαίο (14-23 Kg)
Ενέργεια:  Μέτρια ενεργητικό
Άσκηση:  Μέτρια
Παιχνίδι:  Πολύ παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Πολύ τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά:  Φιλικό
Φιλικό προς ζώα:  Φιλικό
Φιλικό προς ξένους:  Φιλικό
Εκπαίδευση:  Όχι ιδιαίτερα δεκτικό στην εκπαίδευση
Φύλαξη:  Μέτρια ικανότητα φύλακα
Προστασία:  Όχι ιδιαίτερα προστατευτικό
Φροντίδα:  Απαιτεί εκτεταμένη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:  Μερική ανοχή στη ζέστη

Γενικά Στοιχεία

Το Κανίς είναι ένα σκυλί με πολύ καλή και συμμετρική αναλογία και κάθετη ανάπτυξη. Είναι μια έξυπνη ράτσα, με φίλαθλη διάθεση και πολύ εύκολο να εκπαιδευτεί. Είναι ένα ευχάριστο, αγαθό και ζωηρό σκυλί, άριστο σαν οικογενειακό κατοικίδιο που προσαρμόζεται σε οποιαδήποτε κατάσταση και δοκιμάζει οτιδήποτε θελήσει ο ιδιοκτήτης του.

Του αρέσει να είναι μέλος της οικογένειας και λατρεύει να πηγαίνει για κολύμπι στη θάλασσα ή τη λίμνη, για τρέξιμο στην εξοχή και γενικότερα μπορεί να βγάλει εις πέρας απαιτητικές δοκιμασίες. Είναι αρκετά ενεργητικός σκύλος και δεν του αρέσει να κάθεται. Μπορεί να είναι καλά με τον να τον βγάζετε μια φορά την ημέρα για βόλτα αλλά αν θέλετε να είναι πραγματικά ευτυχισμένος καλό θα ήταν να βάλετε στο πρόγραμμα σας και μερικές μεγαλύτερες εξορμήσεις.

Γενικά είναι πολύ καλός χαρακτήρας και του αρέσει να τραβάει την προσοχή. Μπορεί να παιζει ατελείωτες ώρες και να γίνει ένα με τα παιδιά σας. Πραγματικά αγαπάει τα παιδιά και τα προτιμάει από τους μεγάλους. Επίσης καλό θα ήταν να κρατάτε συνέχεια το μυαλό και το σώμα του σκύλου αυτού σε εγρήγορση γιατί βαριέται έυκολα και δεν του αρέσει να κάνει τα ίδια πράγματα συνέχεια.

Είναι ένας πάρα πολύ καλός σκύλος όχι μόνο για τις κυρίες αλλά για όλη την οικογένεια. Δώστε του πολύ λίγα και εκείνος σε αντάλλαγμα θα σας δώσει όσα μπορεί περισσότερα.

Φροντίδα & Υγεία

Είναι πολύ καλός σκύλος συντροφιάς, ζει σε διαμέρισμα και κοιμάται μέσα στο σπίτι. Δεν μαδάει, χρειάζεται επαγγελματική περιποίηση 2-3 φορές το χρόνο και για να μην μπερδεύεται το τρίχωμά του πολύ τακτικό βούρτσισμα. Χρειάζεται αρκετή ποσότητα τροφής και αρκετή άσκηση.

Ιστορία

Θεωρείται το “Εθνικό σκυλί της Γαλλίας” αλλά οι θεωρίες για την πραγματική καταγωγή του διίστανται, πάντως αυτό το σκυλί ήταν γνωστό στην Νότια και Κεντρική Ευρώπη από τον 16ο αιώνα. Αυτό το κομψό σκυλί σαλονιού, στην αρχή ήταν κυνηγόσκυλο και ειδικευόταν στο κυνήγι υδρόβιων καθώς επίσης και στο να βρίσκει την πανάκριβη τρούφα. Το κούρεμα που γίνεται στο Κανίς δεν είναι μόδα της εποχής μας, αλλά οι κυνηγοί υδρόβιων για να μην βαραίνει το σκυλί από το νερό, να είναι ευκίνητο και να μην κρυώνει, το κούρευαν αφήνοντας τρίχωμα στα σημεία που χρειαζόταν προστασία ενώ η τούφα στην άκρη της ουράς ήταν για να φαίνεται όταν κολυμπούσε. Έτσι σύντομα στη Γαλλία έγινε της μόδας το κούρεμα σε αυτά τα σκυλία και από σκυλί κυνηγιού έγινε σκυλί συντροφιάς και η αγαπημένη ράτσα της αριστροκρατίας, ειδικά στο Παρίσι του 19ου αιώνα.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget