Λυκόσκυλο- Γερμανικός Ποιμενικός

Ράτσα:  German Shepherd - Γερμανικός Ποιμενικός - Λυκόσκυλο
Μέγεθος:  Μεγάλο (23-50 Kg)
Ενέργεια:   Μέτρια ενεργητικό
Άσκηση:   Έντονη
Παιχνίδι:   Όχι ιδιαίτερα παιχνιδιάρικο
Τρυφερότητα:  Σχετικά τρυφερό
Φιλικό προς σκυλιά:   Επιφυλακτικό, ντροπαλό
Φιλικό προς ζώα:   Φιλικό
Φιλικό προς ξένους:   Επιφυλακτικό, ντροπαλό
Εκπαίδευση:   Δεκτικό στην εκπαίδευση
Φύλαξη:   Ανεπτυγμένη ικανότητα φύλακα
Προστασία:   Πολύ προστατευτικό
Φροντίδα:   Χρειάζεται ελάχιστη περιποίηση
Αντοχή στη ζέστη:   Μερική ανοχή στη ζέστη


Γενικά Στοιχεία

Ο Γερμανικός ποιμενικός ή αλλιώς λυκόσκυλο είναι πιστός, με ισχυρό χαρακτήρα και γεμάτος θέληση. Έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και είναι πραγματικά ατρόμητος. Δεν κάνει ποτέ πίσω σε καμία δοκιμασία και θα μάθει άνετα και γρήγορα όλες τις εντολές που θα του πει ο εκπαιδευτής η το αφεντικό του.

Είναι μια ράτσα κλασικής ομορφιάς, με υψηλό δείκτη νοημοσύνης. Είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστος, ενεργητικός, περίεργος, δυνατός και αξιόπιστος. Αυτή η ράτσα επιδεικνύει θαυμάσια εμφάνιση και είναι εξαιρετικά ευκίνητη με μεγάλη δύναμη και αντοχή. Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι άφοβος, τολμηρός και άγρυπνος. Είναι αφοσιωμένος και πιστός στα μέλη της οικογένειας. Αν και είναι εξοικειωμένος με την ανθρώπινη παρουσία είναι πολύ επιφυλακτικός με τους ξένους. Είναι πολύ καλός σύντροφος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φύλακας. Ο Γερμανικός Ποιμενικός πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να έχει εντατική και εκτενή εκπαίδευση. Απαιτεί επίσης επίμονη άσκηση. Μπορεί να προσαρμοστεί στην ζωή του διαμερίσματος αλλά αισθάνεται καλύτερα όταν έχει την άνεση να περιπλανηθεί σε μεγάλους, ελεύθερους χώρους.

Όταν βλέπει ξένους τους παρακολουθεί επιφυλακτικά και τους εξετάζει. Όσον αφορά άλλους σκύλους γενικά δεν θα έχει πρόβλημα και ούτε προκαλεί καβγάδες αλλά σίγουρα θα πρέπει να είναι σίγουρος πριν κάνει νέους φίλους. Του αρέσουν πολύ τα παιδιά και μπορεί να παίζει μαζί τους όλη μέρα. Είναι ο καλύτερος φύλακας και προστατεύει τον χώρο του αλλά και την οικογένεια με απίστευτη αποτελεσματικότητα.

Ακόμη του αρέσει πολύ η εξάσκηση και θέλει να είναι συνεχώς ενεργός. Στα λυκόσκυλα δεν αρέσει καθόλου να κάθονται. Έτσι λοιπόν αν θέλετε ένα σκύλο που να μην έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε αυτόν τον τομέα καλό θα ήταν να μην επιλέξετε το συγκεκριμένο σκύλο.

Φροντίδα & Υγεία

Όπως σε αρκετές μεγάλου μεγέθους ράτσες, το Γερμανικό Ποιμενικό είναι επιρρεπές στην κληρονομική πάθηση της δυσπλασίας του ισχίου και του αγκώνα. Ακόμη συνηθισμένες παθήσεις είναι ανωμαλίες στο αίμα, πεπτικά προβλήματα, επιληψία, χρόνιο έκζεμα και δερματικές αλλεργίες.

Το τρίχωμά του μαδάει όλο το χρόνο. Είναι καλό να χτενίζετε καθημερινά, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της βαριάς τριχόπτωσης, για να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την ένταση του φαινομένου. Επιπλέον, έχετε υπόψη σας ότι ο σκύλος έχει αρκετή φαγούρα κατά την περίοδο αυτή λόγω των νεκρών τριχών που παραμένουν στο σώμα, και ένα σχολαστικό χτένισμα σίγουρα θα τον ανακουφίσει.

Ιστορία

Στο τέλος του 19ου αιώνα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πολύ ικανό, εργαζόμενο σκυλί, εκτροφείς εκλεκτών γερμανικών ποικιλιών τσοπανόσκυλων από την κεντρική και τη νότια Γερμανία διασταύρωσαν αυτές τις ποικιλίες με το κόλεϊ, εξ αίματος πρόγονο, και οδήγησαν σε μια από τις ευρύτατα αναγνωρισμένες και δημοφιλέστερες ράτσες στον κόσμο, τον σύγχρονο Γερμανικό Ποιμενικό. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Γερμανικός Ποιμενικός απέδειξε την αξία του, μυρίζοντας το πολεμικό αέριο, κάνοντας σκοπιά και βοηθώντας στην αναζήτηση και διάσωση. Το αρχέτυπο του εργαζόμενου σκύλου, ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι σήμερα η υπ' αριθμόν ένα ράτσα στον κόσμο, χάρη στην ομορφιά και την προσαρμοστικότητά της. Αυτή η ράτσα έχει τρομερή ενέργεια και αντοχή και χρησιμοποιείται ως οδηγός τυφλών.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget