Κτηνίατρος έβαλε τέλος στη ζωή της κάνοντας ευθανασία στον εαυτό της γιατί αναγκαζόταν να κάνει ευθανασίες σε σκύλους!

Πριν περίπου 3 εβδομάδες, στις 5 Μαΐου, βρέθηκε από τον σύζυγό της αναίσθητη στο σπίτι τους. Είχε κάνει μία ένεση στον εαυτό της με τα φάρμακα που χρησιμοποιούσε για να κάνει αυτό που δεν ήθελε, δηλαδή να θανατώνει τα σκυλιά.

Ο σύζυγός της δεν θέλησε να δώσει το σημείωμα που είχε βρει δίπλα της με το οποίο εξηγούσε πως δεν μπορούσε πλέον να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση.

Οι ακτιβιστές την αποκαλούσαν “ο χασάπης με το αγγελικό πρόσωπο” γιατί εκείνη ήταν αναγκασμένη βάσει νόμου να προχωρά σε ευθανασία σκύλων που δεν έβρισκαν σπίτι μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.


Η Jian είχε κάνει ευθανασία σε 700 σκυλιά μέσα σε 2 χρόνια. Ταυτόχρονα όμως είχε σώσει και πάρα πολλά ζώα. Είχε θεραπεύσει πολλά άρρωστα αδέσποτα και τους είχε βρει σπίτι.


Ο νόμος όμως δεν μπορούσε να παραβιαστεί, το υπερπληθές καταφύγιο έπρεπε να φιλοξενεί τα ζώα για περιορισμένο χρόνο και στη συνέχεια να τα θανατώνει για να πάρουν την θέση τους άλλα, εκείνα που καθημερινά εγκατέλειπαν οι άνθρωποι στους δρόμους.


Η Jian προσπάθησε για 2 χρόνια να βρει κάποια ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που ήθελε να κάνει, να βοηθά τα σκυλιά, και σε αυτό που το κράτος την ανάγκαζε να κάνει. Δεν τα κατάφερε.

Μπορεί οι ακτιβιστές να την θεωρούσαν σαν τον “χασάπη με το αγγελικό πρόσωπο”, εκείνη όμως προσπαθούσε να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερα ζώα μέσα από τον παράλογο νόμο που διέπει τα υπερπληθή καταφύγια.

Δεν κατάφερε να βρει λύσεις αλλά ούτε και ισορροπίες και αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της με τον τρόπο που την ανάγκαζαν να θανατώνει τα σκυλιά.




Πηγή: http://dogway.gr
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget