Αντιμετωπίζοντας τις τριχόμπαλες στην γάτα μας!

Οι λεγόμενες τριχόμπαλες δεν είναι τίποτε άλλο από τρίχες που η γάτα σας έχει καταπιεί όταν γλύφεται. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό; Μπορούμε να το σταματήσουμε ή τουλάχιστον να το περιορίσουμε;

Οι γάτες καθαρίζονται αρκετές φορές την ημέρα. Σαν αποτέλεσμα είναι, χωρίς να το θέλουν, να απομακρύνουν από πάνω τους νεκρές τρίχες.

Η γλώσσα τους είναι φτιαγμένη με τέτοιο τρόπο που οι τρίχες αγκιστρώνονται πάνω τους και επειδή δεν μπορούν να τις φτύσουν, αναγκαστικά τις καταπίνουν. Συνήθως οι τρίχες αυτές αποβάλλονται με την αφόδευση. Το πρόβλημα δημιουργείτε όταν η ποσότητα είναι πολύ μεγάλη.

Τότε οι γάτες αποβάλουν ένα μέρος τους με τον εμετό.

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι τρίχες μπλοκάρουν μέρος των εντέρων. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα δείτε τη γάτα σας να προσπαθεί να κάνει εμετό χωρίς αποτέλεσμα ή έχει ξερόβηχα. Ένα άλλο σημάδι πως κάτι δεν πάει καλά είναι η έλλειψη όρεξης. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να συμβουλευτείτε τον κτηνίατρο σας.


Μπορείτε να περιορίσετε αυτό το πρόβλημα με το να βουρτσίζεται τη γάτα σας τακτικά απομακρύνοντας τις νεκρές τρίχες πριν τις καταπιεί. Εάν η γάτα σας χάνει πολύ τρίχωμα ζητήστε συμβουλές για την βελτίωση της διατροφής της.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget