Η Αρκτική θερμαίνεται επικίνδυνα!

Το 2016 ήταν το θερμότερο έτος που έχει καταγραφεί ποτέ στην Αρκτική και πρόσφατες έρευνες αποκαλύπτουν ότι η περιοχή θερμαίνεται δύο φορές πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο μέρος στη Γη.

Σύμφωνα με την  έκθεση της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), υπάρχει μία μαζική μείωση των θαλάσσιων πάγων και του χιονιού στην περιοχή της Αρκτικής, με τις θερμοκρασίες κοντά στο Βόρειο Πόλο να φτάνουν έως και τους 20 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο τον Νοέμβριο.

Η έκθεση, συγκέντρωσε δεδομένα από 61 επιστήμονες σε 11 χώρες, αποκαλύπτει ότι οι θερμοκρασίες του αέρα πάνω από την Αρκτική από τον Οκτώβριο του 2015 έως το Σεπτέμβριο του 2016 ήταν μακράν οι υψηλότερες που έχουν καταγραφεί από το 1900.

Εξάλλου, η έκταση του θαλάσσιου πάγου στην περιοχή μειώθηκε όλους τους μήνες του 2016 και σχεδόν σε όλες τις περιοχές, με εξαίρεση τη Βερίγγειο Θάλασσα κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η έκθεση έδειξε επίσης ότι έχει αλλάξει ο κύκλος του άνθρακα, λόγω της τήξης του μόνιμου πάγου στα βόρεια γεωγραφικά πλάτη.

Στο μόνιμο στρώμα του πάγου αποθηκεύεται περισσότερος άνθρακας από ό,τι στην ατμόσφαιρα της Γης, και όταν αυτό λιώνει με πρωτοφανείς ρυθμούς, αυξάνεται η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα και του μεθανίου που απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με  δημοσίευση της περασμένης εβδομάδας, έχουν χαθεί 3,76 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλάσσιου πάγου από την Αρκτική και την Ανταρκτική, περισσότερα από τη συνολική έκταση της Ινδίας.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget