Γιατί αρέσει στους σκύλους να βγάζουν το κεφάλι τους έξω από το αυτοκίνητο;

Η εικόνα του σκύλου με το κεφάλι έξω από το παράθυρο και τη γλώσσα να παίζει πέρα δώθε στον αέρα είναι αστείο θέαμα. Γιατί όμως οι σκύλοι μας λατρεύουν να βγάζουν το κεφάλι τους από το παράθυρο του αυτοκινήτου;

Πολλοί πιστεύουν πως με αυτόν τον τρόπο δροσίζονται και δεν έχουν άδικο. Μία έρευνα του University of Puget Sound έρχεται να συμπληρώσει πως είναι κάτι περισσότερο από αυτό.

Όταν ο σκύλος βγάζει το κεφάλι του από το παράθυρο λαμβάνει πολλή περισσότερες πληροφορίες από το περιβάλλον του. Εικόνες και μυρωδιές. Η διαδικασία είναι άκρως διεγερτική για τα σκυλιά.

Υπάρχουν έρευνες που έχουν αποδείξει πως οι σκύλοι με την όσφρηση τους αναγνωρίζουν τοποθεσίες και διαδρομές με τέτοια ακρίβεια, εκεί που ακόμα και το GPS δυσκολεύεται.

Προσοχή!

Δεν είναι λίγοι οι σκύλοι που έχουν τραυματιστεί θανάσιμα πηδώντας από το παράθυρο του αυτοκινήτου. Παραδείγματος χάρη εάν ο σκύλος δει μία γάτα και το ερέθισμα γι αυτόν είναι πολύ δυνατό, μπορεί να πηδήξει.
Ο δυνατός αέρας μπορεί να τραυματίσει το τύμπανο του αυτιού του ή τα μάτια.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget