Τροφές που τρώμε και μπορεί να φάει άνετα ο σκύλος μας!

Αν έχετε σκύλο σίγουρα θέλετε το καλύτερο για τον αγαπημένο σας φίλο και φυσικά θα κάνατε τα πάντα για να είναι υγιής.

Επίσης, σίγουρα είναι δύσκολο να αντισταθείτε σε αυτά τα γλυκά ματάκια που σας κοιτούν χαριτωμένα και θέλουν να φάνε οτιδήποτε τρώτε και εσείς. Και φυσικά τις περισσότερες φορές του δίνετε.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν πρέπει να δίνετε στον σκύλο σας ό,τι τρώτε και εσείς, όπως το ότι δημιουργούνται κακές συνήθειες και πολλές από αυτές τις λιχουδιές μπορεί να βλάψουν την υγεία του.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλά φαγητά που τρώμε εμείς οι άνθρωποι, τα οποία όχι μόνο δεν βλάπτουν την υγεία των σκύλων, αλλά την βελτιώνουν. Δείτε παρακάτω τις 10 πιο υγιεινές τροφές για ανθρώπους που πρέπει να δίνετε στον σκύλο σας.

1. Άπαχο κρέας: Ενέργεια
Τα σκυλιά χρειάζονται κρέας, γιατί τους δίνει πολλή ενέργεια λόγω των πρωτεϊνών. Τα άπαχα κρέατα, όπως το κοτόπουλο, το χοιρινό και το βοδινό είναι πολύ καλές πηγές βιταμινών Β και αμινοξέων, τα οποία ενισχύουν τον μεταβολισμό και την ενέργεια. Ψάξτε για τεμάχια κρέατος χωρίς ορατό λίπος, όταν αγοράζετε κρέας για το σκυλί σας.

2. Σολομός και ο τόνος: Λαμπερό τρίχωμα και υγιές ανοσοποιητικό σύστημα
Τα λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος και ο σολομός είναι καλά λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε λιπαρά οξέα ωμέγα-3. Βοηθάνε στην διατήρηση ενός λαμπερού και υγιούς τριχώματος και ενισχύουν την λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος.

3. Συκώτι: Βιταμίνες Α, Β και Κ
Το συκώτι είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών και σιδήρου. Στην πραγματικότητα, περιέχουν πολλά περισσότερα θρεπτικά στοιχεία για τον σκύλο από ότι το κρέας. Οι μερίδες πρέπει να είναι μεσαίες για τα μεγάλα σκυλιά και μικρές για τα μικρά.

4. Βρώμη: Πέψη
Η βρώμη είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, γεγονός που καθιστά την πέψη ομαλή και άνετη. Συστήνεται ιδιαίτερα για τα σκυλιά που έχουν πεπτικά προβλήματα και για τα σκυλιά που έχουν αλλεργία στο σιτάρι. Μαγειρέψτε το με έναν τρόπο που θα αρέσει στον σκύλο σας, αλλά προσέξτε να καίει πολυ.

5. Μαϊντανός: δροσερή αναπνοή
Αν η αναπνοή του σκύλου σας μυρίζει άσχημα, κόψτε λίγο μαϊντανό και βάλτε το στο φαγητό του. Επίσης, ο μαϊντανός είναι καλή πηγή καλίου και ασβεστίου.

6. Μπιζέλια: Κάλιο
Το κάλιο είναι πολύ σημαντικό για την υγεία ανθρώπων και σκύλων. Επίσης, τα μπιζέλια είναι γεμάτα από φώσφορο και βιταμίνη Β και μπορείτε απλά να βάλετε μερικά στο μπολ του σκύλου σας.

7. Καρότα: Υγιή Δόντια
Τα καρότα είναι εξαιρετικά, γιατί είναι σκληρά και μπορούν να απομακρύνουν την πλάκα από τα δόντια του σκύλου. Επίσης, τα μικρά καρότα είναι ιδανικά για τα μικρότερα σκυλιά.

8. Nori: Μεταβολισμός
Τα Nori είναι αποξηραμένα φύκια, δημοφιλή στην ιαπωνική κουζίνα και βρίσκονται συχνά τυλιγμένα γύρω από ρολά σούσι. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνες C και E. Επιπλέον, το περιεχόμενο της χλωροφύλλης τους είναι εξαιρετικό για την ρύθμιση του μεταβολισμού.

9. Γιαούρτι ή τυρί cottage: Ασβέστιο
Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου για τα οστά και την υγεία των δοντιών και το γιαούρτι βελτιώνει το πεπτικό σύστημα. Απλά, επιλέξτε κάποιο χωρίς γλυκαντικές ουσίες ή φρούτα. Επίσης, σιγουρευτείτε, ότι το σκυλί σας δεν έχει δυσανεξία στην λακτόζη.

10. Λάδι Καρύδας: Πρωτεΐνη, ανοσία, υγεία δέρματος
Οι νιφάδες καρύδας χωρίς ζάχαρη και το λάδι καρύδας μπορούν να προστεθούν στο γεύμα του σκύλου σας. Το λάδι καρύδας είναι εξαιρετικό για την θρέψη του τριχώματος. Επίσης, είναι υψηλή πηγή πρωτεϊνών.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget