Επικοινωνήστε με την γάτα σας!

Μην το πάρετε με τον λάθος τρόπο, αλλά σύμφωνα με μια έκθεση, η γάτα σας δεν σας καταλαβαίνει και ίσως είναι λίγο φοβισμένη από εσάς. Εσείς μπορεί να τις αγαπάτε άνευ ορίων αλλά οι γάτες είναι από την φύση τους μοναχικά πλάσματα χωρίς την κατανόηση κοινωνικών συνθημάτων και ανθρώπινης συμπεριφοράς.

Έρευνα απέδειξε ότι λίγοι ιδιοκτήτες γατών κατανοούν τον αιλουροειδή σύντροφό τους. Το κλειδί και για τους ιδιοκτήτες σκύλων αλλά και γατών είναι να συμπεριφέρονται στο κατοικίδιό τους ανάλογα με την κλίση του.

Όταν οι σκύλοι ζώα αγέλης ζουν σε σπίτι και κάνουν κάτι λάθος και οι ιδιοκτήτες τους ¨μαλώνουν¨ αυτοί αμέσως αποπνέουν έναν αέρα λύπης, σε αντίθεση με τις γάτες που είναι παγερά αδιάφορες. Οι γάτες δεν είναι αδιάφορες απλά δεν καταλαβαίνουν.

Οι γάτες δεν μπορούν να συνδέσουν την συμπεριφορά τους με την δική ότι δηλαδή τις μαλώνετε μόνο και μόνο επειδή είναι πλάσματα που εξελίχθηκαν ως μοναχικοί κυνηγοί και δεν ανέπτυξαν την ικανότητα να κατανοούν κοινωνικά συνθήματα.


"Πώς όμως η γάτα σας θα καταλάβει τις φωνές για να σταματήσει το ξύσιμο του καναπέ;"

Δυστυχώς, δεν έχουν τη γνωστική ικανότητα να το κατανοήσουν και έτσι νομίζουν ότι τα ξεσπάσματα των ανθρώπων είναι μια χαοτική επιθετικότητα.

"Για τη γάτα, εσύ είσαι ο τρελός που της επιτίθεται χωρίς λόγο."

Ενέργειες σαν αυτές κάνουν τους ανθρώπους αντικείμενα φόβου για τις γάτες, καθιστώντας τα κατοικίδια ζώα φοβισμένα, στρεσαρισμένα και απογοητευμένα κατά τη διάρκεια αυτών των καταστάσεων.


Αντί να είστε επιθετικοί, το κλειδί είναι να κάνετε τη γάτα σας να προσαρμόζεται στο περιβάλλον. Ο τρόπος είναι ο εξής: βάζοντας ταινία διπλής όψης στη γωνία του καναπέ ή αλουμινόχαρτο στον πάγκο της κουζίνας αρχικά τις αποθαρρύνετε από το ξύσιμο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να τοποθετήσετε σε κοντινή απόσταση (ειδικές κατασκευές για τις γάτες για να ξύνουν) . Και τέλος, κάθε φορά που θα χρησιμοποιούν τις κατασκευές αυτές για να ξύσουν και όχι τον καναπέ σας, η λιχουδιά είναι απαραίτητη ανταμοιβή από εσάς.
Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.