Η αγάπη του για τους λύκους! (βίντεο)

Εδώ και 40 χρόνια λειτουργεί ένα καταφύγιο για λύκους στο Saarland της Γερμανίας, όπου έχει εκθρέψει 70 ζώα. Πρόκειται για τον γερμανό ερευνητή των λύκωνWerner Freund, ο οποίος σήμερα, στα 80α του χρόνια, συμπεριφέρεται ως «κυρίαρχο αρσενικό» μεταξύ των λύκων του, που ταΐζει ωμό κρέας από το στόμα του, παλεύει μαζί τους στο χιόνι και κοιμάται με αυτούς.

Η αγάπη του για τους λύκους και την έρευνα γι’ αυτούς προέκυψε εντελώς τυχαία και απρόσμενα.

Πρώην αλεξιπτωτιστής και επαγγελματίας κηπουρός, ο Freund εργάστηκε κάποια στιγμή στον ζωολογικό κήπο της Στουτγκάρδης με τη δεύτερη ιδιότητά του.

Ξαφνικά ο φροντιστής της αρκούδας τραυματίστηκε και έτσι ο ίδιος ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντά του.

Το 1972, ο Freund αγόρασε μια έκταση, όπου έφτιαξε ένα πάρκο για λύκους. Σήμερα, το καταφύγιο φιλοξενεί 29 λύκους της Μογγολίας και της Αρκτικής.

Τους περισσότερους λύκους τους απέκτησε νεογέννητους από διάφορους ζωολογικούς κήπους και πάρκα και τους μεγάλωσε ο ίδιος.

Ο Freund, ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του «μισό λύκο», λέει ότι σε αντίθεση με τους σκύλους, για να έρθεις σε επαφή με τους λύκους πρέπει να γίνεις ο ίδιος λύκος.

«Από τη στιγμή που ένας κουτάβι λύκου γεύεται κρέας και αίμα, γίνεται θηρευτής και δεν μπορεί να εξημερωθεί όπως οι σκύλοι» λέει.

Και προσθέτει: «Χρειάστηκε να αλλάξω τη φωνή μου, καθώς η γερμανική μου διάλεκτος ηχεί πολύ βαριά, ενώ οι λύκοι είναι συνηθισμένοι σε πιο ήπιους ήχους».

Η φωτογράφος του Reuters, Lisi Niesner, πραγματοποίησε πρόσφατα ένα ταξίδι στον «παράδεισο των λύκων» και φωτογράφησε τη ζωή του Freund μαζί τους.

Ο ίδιος παραδέχεται ότι έχει δύο διαφορετικές ζωές.

«Ποιά από τις δύο προτιμώ περισσότερο, αυτό το κρατάω για τον εαυτό μου» λέει…Ετικέτες ,

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.