Αιτίες για την ξαφνική απώλεια βάρους στα σκυλιά.

Ποιες είναι οι αιτίες για την ξαφνική απώλεια σωματικού βάρους στα σκυλιά;

Κατανοείστε γιατί τα λιποβαρή σκυλιά μπορεί να μην είναι υγιή

Μερικά σκυλιά έχουν πρόβλημα με το σωματικό τους βάρος και η ξαφνική και μεγάλη απώλεια βάρους δεν είναι υγιές.

Μήπως ο σκύλος σας, ενώ τρώει πολλή τροφή, δεν φαίνεται ποτέ να παίρνει βάρος; Μήπως αυτό συμβαίνει επειδή δεν μπορεί να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων;

Αν καταλάβετε ότι ο σκύλος σας χάνει βάρος, τότε καλό είναι να επισκεφτείτε τον κτηνίατρό σας για έναν προληπτικό έλεγχο και για να καθορίσει τους λόγους και τις αιτίες αυτού του προβλήματος. Μπορεί ο κύριος λόγος να είναι η διατροφή του σκύλου σας και ίσως να πρέπει να στραφείτε σε μία καλύτερης ποιότητας τροφή ή μπορεί να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν έχετε αντιληφθεί.

Πιθανές αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν απώλεια βάρους στο σκυλί σας
:

1. Χαμηλής θρεπτικής αξίας τροφή

2. Παράσιτα (σκουλήκια)

3. Υποσιτισμός

4. Διαβήτης

5. Κάποια αρρώστια

6. Χαλασμένα δόντια


Εάν τα παράσιτα ή κάποια ασθένεια δεν είναι η αιτία του προβλήματος, τότε η λύση-θεραπεία μπορεί να είναι πολύ απλή. Ξεκινήστε να αυξάνετε την ποσότητα τροφής του σκύλου σας σιγά-σιγά. Προσοχή! Μην είστε υπερβολικοί με τις μερίδες ζωοτροφής. Ο σκύλος σας δεν πρόκειται να πάρει βάρος σε μία μόνο μέρα! Αρχίστε να τον ταΐζετε αρκετές φορές την ημέρα και να του δίνετε την αγαπημένη του τροφή ή ότι άλλο του αρέσει όποτε θέλει. Ένας ακόμη, καλός τρόπος για να αρχίσει να παίρνει βάρος το σκυλί σας, είναι να του αφήνετε για σνακ κροκέτες μέσα στο μπολ του.

Απορροφά ο σκύλος σας όλα τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες από την τροφή του;

Η θρεπτική αξία των τροφίμων του σκυλιού σας παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινή λήψη των θρεπτικών συστατικών και βιταμινών . Αν ο σκύλος σας έχει συχνές εκκενώσεις τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι δεν απορροφά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός του και ότι το φαγητό απλώς "διέρχεται από μέσα του". Συνήθως, αυτό συμβαίνει όταν το σκυλί σας τρώει κακής ή χαμηλής ποιότητας τροφή.

Κατά την αγορά της τροφής, το βασικό χαρακτηριστικό για να διαλέξετε τη σωστή και καλής ποιότητας τροφή, είναι τα συστατικά τα οποία περιέχει η συγκεκριμένη τροφή που επιλέξατε. Η καλή διατροφή του σκύλου σας είναι άμεσο αποτέλεσμα των καλών συστατικών στα τρόφιμα και γι’ αυτό αξίζει να δαπανάτε λίγο χρόνο διαβάζοντας τα συστατικά που περιέχει η τροφή. Θα σας δώσει μια καλή ιδέα για το τι περιέχει μέσα η τροφή και μπορείτε με αυτό τον τρόπο να επιλέξτε το καλύτερο για τις ανάγκες του σκύλου σας.

Παρακολουθήστε την πρόοδο του σκυλιού σας

Τέλος, αν απλά αλλάξατε την τροφή του λιποβαρή σκύλου σας, καλό είναι να παρακολουθείτε και να καταγράφετε την πρόοδο του σκύλου σας σε εβδομαδιαία, αν όχι σε καθημερινή, βάση. Παρακολουθείτε την πρόοδό του για ένα τουλάχιστον μήνα και όταν το κατοικίδιό σας αποκτήσει το απαραίτητο βάρος θα πρέπει να μειώσετε την επιπλέον ποσότητα και τροφή που του δίνατε. Όταν αλλάζετε την τροφή του σκυλιού σας, η αλλαγή θα πρέπει να γίνεται σταδιακά, με την πάροδο ενός μικρού χρονικού διαστήματος (π.χ. μιας εβδομάδας), για να αποφευχθεί η διατάραξη του πεπτικού του συστήματος.

Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας

Πάνω απ 'όλα, να είστε υπομονετικοί με το σκυλί σας και να τον παρακολουθείτε στενά για τυχόν συμπτώματα κάποιας ασθένειας. Όταν έχετε αμφιβολίες για το βάρος του σκύλου σας, ποτέ μην προσπαθήσετε από μόνοι σας να μαντέψετε ποια είναι η πηγή του προβλήματος, αλλά συμβουλευτείτε άμεσα τον κτηνίατρο σας, ο οποίος θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τους λόγους που οδήγησαν στην απώλεια σωματικού βάρους, και επίσης θα σας συμβουλέψει για το τι πρέπει να κάνετε. Μπορεί να σας θέσει ένα χρονικό διάστημα, όπου το σκυλί σας θα πρέπει να παραμείνει σε μια συγκεκριμένη δίαιτα, για να πάρει το βάρος που έχασε, και θα σας ενημερώσει για το ποσό του βάρους που θα πρέπει να αποκτήσει.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget