Στις 13/12 η δίκη του άνδρα που είχε μια γάτα κλεισμένη στο ΙΧ του.

Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Γρεβενών αναμένεται να εκδικαστεί στις 13 Δεκεμβρίου 2016 η υπόθεση της κακοποίησης μιας γάτας που ένας άνδρας – ψυχικά διαταραγμένος όπως είχε γίνει τότε γνωστό – έκλεισε στο αυτοκίνητο του χωρίς τροφή και νερό για τρεις μέρες τον περασμένο Μάρτιο.

Το ζώο τότε σώθηκε χάρη στην παρέμβαση των μελών του συλλόγου «Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών» (Φ.Ο.Γ.) που ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας αφού ενημερώθηκαν από μια καθηγήτρια, η οποία είχε πληροφορηθεί την κακοποίηση του ζώου από τους μαθητές της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Τη γάτα που επί τρεις μέρες ήταν κλεισμένη χωρίς τροφή και νερό μέσα σ’ ένα αυτοκίνητο έσωσαν στις 30 Μαρτίου 2016 τα μέλη της Φ.Ο.Γ. που ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας και της Εισαγγελίας για τον απεγκλωβισμό του ζώου καθώς η ζωή ήταν σε άμεσο κίνδυνο.

Για την γάτα η Φ.Ο.Γ. ενημερώθηκε από καθηγήτρια καθώς μαθητές του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου έβλεπαν το ζώο στο σταθμευμένο όχημα κοντά στο σχολείο τους για μέρες.

Η Εύη Κανιστρά γραμματέας του συλλόγου μας εξήγησε ότι όταν πήγε επί τόπου διαπίστωσε ότι η γάτα – που τελικά σώθηκε και είναι καλά στην υγεία της – δεν είχε τροφή και νερό μέσα στο όχημα αλλά είδαν μόνο κάτι κομμάτια μουχλιασμένου ψωμιού, ενώ τα παράθυρα του οχήματος ήταν ερμητικά κλειστά.

Αμέσως ενημέρωσε το Αστυνομικό Τμήμα Γρεβενών για να εντοπιστεί από την πινακίδα ο ιδιοκτήτης του οχήματος. Καθώς αυτό δεν κατέστη δυνατό ζητήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Γρεβενών να δώσει άδεια ώστε κλειδαράς να ανοίξει το όχημα για να σωθεί το ζώο.

Έτσι και έγινε και βάσει της εισαγγελικής διάταξης η γάτα τέθηκε υπό την κηδεμονία του Φ.Ο.Γ., καθώς μέχρι και σήμερα ο ιδιοκτήτης του οχήματος δεν έχει εντοπιστεί αλλά είναι γνωστός στις αρχές ως ένας άνθρωπος διαταραγμένος.

«Το αυτοκίνητο παρουσία της Αστυνομίας, ανοίχτηκε από κλειδαρά (η Φ.Ο.Γ. τον ευχαριστεί γιατί προσφέρθηκε εθελοντικά), η γάτα απεγκλωβίστηκε και παραδόθηκε με Πρωτόκολλο Παράδοσης - Παραλαβής στη Φ.Ο.Γ. ήταν φανερά ταλαιπωρημένη, υποσιτισμένη και είχε αφυδατωθεί!

Η ευαισθητοποίηση των παιδιών που είδαν τη γάτα, η καθηγήτρια τους που μας ειδοποίησε, οι Αστυνομικοί που έδρασαν άμεσα και ο Εισαγγελέας που έκρινε επείγον το γεγονός, έσωσαν αυτή την ψυχή που η ανθρώπινη ανευθυνότητα θα την είχε καταδικάσει, έτσι απλά, σε θάνατο!!! Δεν υπάρχουν λόγια για αυτούς που βασανίζουν αθώα πλάσματα!!!

Είναι το λιγότερο επικίνδυνοι για την κοινωνία! Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου εξακολουθεί να αγνοείται...» ανέφερε σε ανακοίνωση της η Φιλοζωική Ομάδα Γρεβενών μετά την διάσωση της γάτας τον περασμένο Μάρτιο.

Ετικέτες

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

Author Name

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.