Συμβουλές για την γάτα μας που πρέπει να γνωρίζουμε!

Οι γάτες πάντα θεωρούνται ως τα πλάσματα με τα όμορφα μάτια και το απίστευτα απαλό δέρμα. Βέβαια δεν είναι πάντοτε τόσο γλυκές όταν τις πάρετε στο σπίτι σας.

Σίγουρα οι ιδιοκτήτες γατών θα συμφωνήσουν. Για όσους διαφωνούν απλά μπορείτε να ενημερωθείτε πως οι γάτες κάποιες στιγμές είναι κακές.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικά κόλπα και γεγονότα που θα κάνουν τη ζωή των ιδιοκτητών των γατών λίγο καλύτερη.

#1. Γνωρίστε τη γλώσσα του σώματος της γάτας σας

#2. Στις περισσότερες γάτες δεν αρέσει η οπτική επαφή με τους ξένους. Όταν γνωρίσουν καλά κάποιον θα τον κοιτάξουν απευθείας στα μάτια και κάποιες φορές θα τα ανοιγοκλείσουν για να δείξουν την αγάπη τους.

#3 Το γουργούρισμα μιας γάτας έχει θεραπευτικές ιδιότητες.

#4 Οι γάτες αγαπούν να πίνουν τρεχούμενο νερό ή αυτό που είναι μακριά από το φαγητό τους.

#5 Οι γάτες έχουν συχνά δυσανεξία στη λακτόζη οπότε σταματήστε να τους δίνετε γάλα.

#6 Φτιάξτε μια αυλή για την γάτα σας ώστε να διασκεδάζει.

#7 Τοποθετήστε ανάποδα κολλητική ταινία επάνω σε πάγκους (ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος που δεν θέλετε τη γάτα σας) για να την αποτρέψετε να σκαρφαλώσει πάνω τους.

#8 Ένα παράσιτο που βρίσκεται συνήθως στην άμμο που χρησιμοποιούν οι γάτες αλλάζει το μυαλό και συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο αυτοκτονίας. Ωστόσο αυτό μπορεί να συμβεί μόνο καταναλώνοντας τα περιττώματα της γάτας.

#9 Κρεμάστε ένα χαλί για να δημιουργήσετε ένα εσωτερικό τοίχο αναρρίχησης ως πρόκληση για το κατοικίδιό σας.

#10 Δημιουργήστε το δικό σας απωθητικό ψύλλων στο σπίτι σιγοβράζοντας δύο φλιτζάνια νερό, προσθέτοντας 2 κουταλιές της σούπας αμαμίλης χωρίς οινόπνευμα, 1 μεγάλο λεμόνι κομμένο σε φέτες, μια χούφτα φρέσκα κλωναράκια λεβάντας και 1 κουταλιά σούπας αποξηραμένη λεβάντα.

#11 Κόψτε τετράγωνα σε διάφορα ράφια για να φτιάξετε ένα πύργο για εξάσκηση της γάτας σας.

#12 Φυτέψτε το δικό της “catnip”. Το Catnip είναι κάποιο είδος «φαρμάκου αναψυχής», ένα αθώο «ναρκωτικό» που όμως δεν δημιουργεί εξάρτηση, ούτε κάποια παρενέργεια. Δρα νευρολογικά στον γατίσιο εγκέφαλο και λένε ότι διεγείρει τα ίδια κέντρα ευχαρίστησης με αυτά που διεγείρει και ο οργασμός.
«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget