Τι βλέπουν οι σκύλοι στην τηλεόραση?

Βλέπουν μαζί με τα αφεντικά τους τηλεόραση, αλλά τι κοιτάνε στ' αλήθεια; 

Η πρωτότυπη έρευνα αποκαλύπτει ποιες είναι οι αγαπημένες εκπομπές του πιο πιστού σας φίλου...

Πλησιάζει την οθόνη και μαγνητίζεται από αυτό που βλέπει. Ή μήπως όχι; Η Ilyena Hirskyj-Douglas από το Πανεπιστήμιο του Central Lancashire, ερεύνησε ακριβώς αυτό. Το τι βλέπουν στην τηλεόραση οι σκύλοι. Και τα ευρήματά της είναι, αν μη τι άλλο, εντυπωσιακά.

Καταρχάς διαπίστωσε ότι τα κατοικίδια έχουν τα δικά τους αγαπημένα προγράμματα και, εννοείται, λατρεύουν να βλέπουν άλλους σκύλους επί της οθόνης.

Αυτό που, ως επί το πλείστον, τραβά το ενδιαφέρον τους είναι οι ήχοι, είτε είναι γάβγισμα, είτε είναι κλαψούρισμα. Επίσης τους αρέσουν εκπομπές που περιλαμβάνουν φιλικές διαταγές από τα αφεντικά, ακόμη και ήχους που κάνουν τα ζουληχτά παιχνίδια...

Βέβαια το πώς βλέπουν τηλεόραση οι σκύλοι, δεν έχει καμία σχέση με το πώς βλέπουν οι άνθρωποι. Οι άνθρωποι κάθονται ακίνητοι, ενώ οι σκύλοι πλησιάζουν την οθόνη για μια πιο "στενή" ματιά και περπατούν επαναλαμβανόμενα ανάμεσα στην τηλεόραση και στο αφεντικό τους.

Αλλά και το τι βλέπουν είναι διαφορετικό. Τα μάτια των σκύλων είναι πιο ευαίσθητα στην κίνηση, ενώ έχουν τη λεγόμενη διχρωματική όραση, δηλαδή βλέπουν μόνο το μπλε και το κίτρινο. Είναι νευρικοί, διαδραστικοί θεατές, πάντως.

Γαβγίζουν κάθε φορά που κάτι τους ενθουσιάζει. Βέβαια το τι αρέσει στο κάθε σκυλί και το κατά πόσο το διασκεδάζει είναι καθαρά θέμα προσωπικότητας, εμπειρίας και... γούστου!

Σε αντίθεση με τους ανθρώπους, οι σκύλοι προτιμούν να ρίχνουν ματιές στην οθόνη, παρά να βλέπουν όλο το πρόγραμμα.

Και παρόλο που στο εξωτερικό υπάρχουν ειδικές εκπομπές για τα υπέροχα τετράποδα, εκείνα περνούν τον περισσότερο καιρό τους χωρίς να βλέπουν κάτι, προς απογοήτευση των τηλεοπτικών παραγωγών.

Το επόμενο βήμα είναι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, να ετοιμαστούν προγράμματα, για να περνάνε καλά τα κατοικίδια, όταν τα αφεντικά τους λείπουν πολλές ώρες, αφήνοντάς τα ολομόναχα.

«Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πήγη, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα»

Δημοσίευση σχολίου

[blogger]

MKRdezign

gatoulitses

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget